EuroPilota2010

CONVENI PER L'"EUROPILOTA" ENTRE "AGUAS DE OROTANA" I LA FEDERACIÓ DE PILOTA VALENCIANA

30-08-2010 11:02

EL diputat d’Esports, Lluís Martínez, i la diputada de Relacions Institucionals, Esther Pallardó, han presidit hui en la Diputació Provincial la firma d’un conveni de col·laboració entre la mercantil Aigües d’Orotana, s.L., pertanyent junt amb altres cinc municipis que comercialitzen aigua en la província a l’Associació d’Aigües Minerals de Castelló, i la Federació de Pilota Valenciana.

El conveni firmat possibilitarà que l’aigua de l’embotelladora d’Artana, Orotana, estiga present en el Campionat Internacional de Pilota a Mà a desenrotllar durant el mes de setembre en tota la Comunitat Valenciana Europilota 2010.

El president de la Federació de Pilota Valenciana, Ramón Sedeño, ha destacat “la importància de comptar amb un col·laborador de la talla d’Orotana que ha demostrat estar al costat de l’esport autòcton per excel·lència com és la pilota valenciana, sent este un mínim reconeixement a l’esforç que des de Castelló i concretament des d’esta diputació s’ha realitzat en els últims anys per recuperar instal·lacions i promoure campionats de gran envergadura en esta disciplina de la pilota a mà”.


El diputat d’Esports ha volgut destacar “el bon moment que està travessant la pilota valenciana en totes les seues disciplines en la província degut en gran part a la gran inversió que des de la institució i des dels propis ajuntaments s’ha realitzat en esta matèria, aconseguint instal·lacions pròpies del segle XXI per a un esport amb tants anys d’antiguitat”.

Per la seua banda la diputada Esther Pallardó ha mostrat la seua satisfacció per la firma d’este acord perquè “qualsevol iniciativa que redunde en benefici de qualsevol dels municipis que comercialitzen aigua és bo per a la província i compta amb el recolzament de la institució des d’on es realitza un important esforç econòmic i promocional de les aigües minerals castellonencs”. Pallardó ha afegit que “esta ha de ser la tendència de les associacions, de les federacions, i inclús de les administracions, tendència que passa per consumir productes propis d’esta província i l’aigua és una de les majors riqueses del nostre territori”.

Europilota 2010 en la seua octava edició suposa la cita més important de la història per a totes les disciplines de pilota a mà. En esta ocasió comptarà amb 6 països participants; França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Anglaterra i Espanya amb la representació de jugadors de la Comunitat Valenciana. Com a novetat presenta per primera vegada competició internacional en categories femenines, al mateix temps que coincidirà en la seua cerimònia inaugural a Moncada el pròxim 7 de setembre amb la inauguració de la Ciutat de la Pilota que albergarà la seu permanent de la Confederació Internacional de Jocs de Pilota.

El gerent d’Aigües d’Orotana, s.l, Adolfo García, hi ha assenyalat que “el compromís d’Orotana amb la firma d’este conveni, ens demostra una vegada més, que es tracta una inversió de futur amb una magnífica promoció en imatge d’esforç, nous reptes i aposta pels nostres orígens i tradicions”.
La partida que el pròxim 8 de setembre es desenrotllarà en el trinquet de Xilxes en la seua modalitat de Joc Internacional permetrà aproximar estes disciplines al nombrós aficionats amb que compta este esport en la província.

Respecte al campionat Europilota 2010 el diputat hi ha assenyalat que “es tracta d’un campionat innovador i integrador en el que estaran representades totes les modalitats i sensibilitats d’este esport i en el que quedarà reflectida l’aposta que la diputació  ha realitzat per a impulsar, potenciar i protegir la pilota valenciana”.