EuroPilota2010

COMENCEN EN MONCADA ELS PREPARATIUS DEL TORNEIG EUROPILOTA 2010

07-05-2010 10:03

Fins a Moncada s’ha desplaçat la comissió organitzadora de l’Europilota 2010 per a establir la primera presa de contacte amb motiu del pròxim torneig. Una comissió composta pel Consell Valencià de l´Esport, la Federació de Pilota Valenciana, la Confederation Internationale Jeu Balle, l’Ajuntament de Moncada i la Televisió pública valenciana, encarregada de retransmetre l’esdeveniment.

Es tracta d’una competició que es celebrarà en el nou Trinquet que la Conselleria d’Esports està construint i que s’emmarca en la primera fase del projecte de construcció de la Ciutat de la Pilota. La data de l’europeu està fixada per al 7 de setembre i es prolongarà durant sis dies, coincidint amb les festes patronals en la ciutat de Moncada.

Durant la reunió l’alcalde de Moncada ha posat en comú, junt amb els responsables de la comissió, els aspectes principals que envolten la cerimònia inaugural. Està confirmat que els països participants en l’Europilota són Bèlgica, França, Holanda, Anglaterra, Itàlia i per descomptat Espanya. Des de l’organització s’ha previst que la cerimònia inaugural comence amb una actuació de dansa contemporània fent un recorregut a través de la història del joc de pilota així com la importància de la cultura europea unida a la transmissió generacional de les tradicions. També s’ha subratllat com a aspecte fonamental la importància de la cultura valenciana relacionada estretament amb el joc de pilota.

Després de la primera actuació, dos presentadors, els noms del qual s’estan remenant, donaran pas a un vídeo divulgatiu que permeta fer un xicotet recorregut pel torneig i també per les noves instal•lacions del Trinquet. La música tindrà una importància especial en la cerimònia inaugural ja que acompanyarà amb l’himne regional i també l’europeu els moments més emotius de l’acte. Estes actuacions precediran a la desfilada de les delegacions participants que tal com ocorre en estos casos aniran encapçalades pels seus banderers.

Per a tancar l’acte i com a colofó es dispararà un castell de focs artificials en una zona pròxima a les instal•lacions. L’alcalde de Moncada s’ha mostrat entusiasmat amb la celebració del pròxim Europilota en la ciutat de Moncada i està convençut que “la celebració d’este torneig a nivell europeu generarà una gran expectació entre els amants d’este esport. Encara queden uns mesos de preparatius i treballarem incansablement per a oferir el millor de Moncada als nostres equips participants”