EuroPilota2010

QUEDEN CONFIGURATS ELS GRUPS DE COMPETICIÓ D’”EUROPILOTA 2010”

20-04-2010 17:50

L’Hotel “Valencia Park” de Paterna –seu logísita de la competició- ha sigut l’escenari de la presentació oficial dels grups de les diferents modalitats i el calendari del pròxim campionat europeu de pilota a mà “Europilota 2010”, que se desenvoluparà en terres valencianes del 7 al 12 de setembre*.
L’acte ha estat presidit pel director General de l’Esport, Mateo Castellá, l’ alcalde de Paterna en funcions, Ignacio Gabarda, el diputat d’esports,. Miguel Bailach, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Ramón Sedeño i el president de la CIJB, José Luis López.
Durant l’acte, s’ha projectat un vídeo que ha fet exclusivament Televisió Valenciana per a l’ocasió. Tots els membres de la taula han destacat l’esforç que està realitzant la Federació de Pilota Valenciana i la Confederació Internacional de Jocs de Pilota en l’oraganització del europeu, així com la participació d’Anglaterra per primera vegada, i de la categoria femenina, per a aconseguir ser una referència mundial i ser el millor país organitzador. Cal destacar que la Comunitat Valenciana no acull una cita internacional d’aquest tipus des de l’any 2000, quan es va disputar el Mundial.
El campionat s’encetarà a Xilxes, ambel joc internacional el 8 de setembre, viajarà de nou a Moncada, per a la disputa de la modalitat autòctona (la galotxa), així com les exhibicions de raspall i escala i corda. Continuará a Massamagrell amb el one-wall masculí i femení, per a deixar les llargues com a plat fort, amb la disputa de la fase eliminatòria a Calp, i la gran final en la Plaça de l’Ajuntament de València.
El campionat servirà també per a poder comptar amb dos noves infraestructures, d’una banda, en Massamagrell, on en breu comença la construcció d’una canxa específica per a la pràctica de la modalitat de one-wall, i l’asfaltat d’una zona de Calp per a ubicar dos canxes de llargues internacional.