EuroPilota2010

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT PRESIDIRÀ EL COMITÉ D´HONOR DE "L´EUROPEU DE PILOTA A MÀ 2010"

29-03-2010 16:09

El comité organitzador del Campionat Europeu de Pilota a mà ha començat el seu camí amb la primera de les reunions preparatives per a la cita internacional que se celebrarà en terres valencianes durant el mes de setembre del 2010. Serà entre el 8 i 12 de setembre, i per a això la Conselleria de Cultura i Esports ha assumit la responsabilitat d’articular tot l’entramat organitzatiu junt amb la Federació de Pilota, perquè este esdeveniment siga tot un èxit. La cita ha sigut a les 13.00 hores en “l’Edifici Mezquita de la Conselleria”.

Han estat presents la Secretària Autonòmica de l’Esport, Niurka Montalvo, el Director General d’Esport, Mateo Castellá, el President de la FPV, Ramón Sedeño, els vicepresidents, José Daniel Sanjuán i José Vicente Diago, els representants de les diputacions provincials, Miguel Bailach i Manolo Gual, i els Regidors d’Esports dels Ajuntaments de València, Massamagrell, Paterna, La Nucia, Moncada i Xilxes, seus de les diferents modalitats que es van a disputar, que han confirmat el Comité d’Honor del Campionat Europeu.

- Comité d’Honor de l’Europeu de Pilota a Mà 2010:
President de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps Ortiz.
Consellera de Cultura i Esports, Trini Miró Mira.
President Diputació de València, Alfonso Rus Terol.
President Diputació de Castelló, Carlos Fabra Carreres
President Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll Serrano.
Alcaldessa de València, Rita Barberá Nolla.
Alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí Pons.
Alcalde de Moncada, Juan José Medina.
Alcalde de Massamagrell, Miguel Bailach Luengo.
Alcalde la Nucia, Bernabé Cano García.
Alcalde Xilxes, Vicent Lapuerta Serra.
President RTVV, José López Jaraba.
President de la CIJB, José Luis López.
President de la Federació de Pilota Valenciana, Ramón Sedeño Clemente.

S’espera poder comptar també amb les noves instal•lacions de la “Ciutat de la Pilota”, de la que esta mateixa setmana s’han iniciat les obres de la primera fase, i que estaran llestes el pròxim setembre per a albergar les exhibicions de la modalitat de raspall.

La Federació de Pilota Valenciana, que ha sigut pionera en el moviment internacional, la Generalitat Valenciana i diputacions provincials, esperen poder organitzar un gran Campionat d’Europa, que a més serà el debut de la dona en esta tipus d’esdeveniments, concretament en la modalitat de frontó internacional.

Entre els punts de l’orde del dia es troba la ratificació dels càrrecs del dit comité organitzador de l’Europeu de Pilota 2010, la posada en marxa d’una estricta agenda de treball per a donar a conéixer a tota la Comunitat Valenciana l’Europeu de Pilota, així com un concurs escolar entre l’alumnat de primària del projecte “Pilota a l’Escola”, per a poder triar la mascota de l’Europeu, gràcies a la col•laboració de la Direcció General d’Avaluació i Innovació Educativa. El concurs s’iniciarà el 13 d’octubre, i el col•legi guanyador, podrà disfrutar d’un aubobús escolar per a realitzar una excursió que recórrega les principals rutes de pilota valenciana.

Destaca també la creació d’un grup de treball que aconseguisca el finançament necessari per a cobrir el pressupost de l’esdeveniment, junt amb les subvencions de totes les entitats representades en este comité organitzador. Finalment, entre les noves iniciatives de la Generalitat també es troba el de la realització d’una pàgina Web que comence a focalitzar totes les notícies que genere l’Europeu 2010.